LAKSA CURRYSOEP MET TOFU

Sinds ik drie maanden door Azië ben gaan backpacken ben ik verliefd geworden op Aziatisch eten. Alleen heb ik een aantal keer een grote fout gemaakt, gekeken naar het eten als een 'vegan.' Nou ja, een fout? Meer een leermoment. Ik was namelijk aan het zoeken naar lekker avondeten. Ook wel een beetje comfort food. Ik ben niet helemaal fit en als je dan niet zo goed weet waar je zin in hebt, is het alleen maar lastiger om iets te kiezen. Gelukkig weet ik dat iets met curry altijd wel goed is en besloot ik een nieuw recept uit. Via WATEETJEDANWEL kwam ik het recept Laksa tegen en ging ik mij er meer in verdiepen. Toen kwam ik er met mijn stomme hoofd achter dat er vaak iets van schaaldieren poeder zit door veel soorten curry. Ik heb daar nooit over nagedacht, dus een echt leermoment kun je wel zeggen. Gelukkig is de curry van Fairtrade wel vegan. Toen ik het recept van Laksa op Wateetjedanwel zag besloot ik er mijn eigen draai aan te geven en heb ik enorm kunnen genieten van een heerlijk Aziatisch avondje op de bank met Netflix(L).

Ingrediënten voor 4 personen

- 1 zakje gele curry van Fairtraide

- Glas noodles, 1 zak

- 500 gram tofu

- 1 1/2 blokjes groentebouillon

- 1 bosui

- 1 zak van 400 gram Cambodjaanse wokgroente (Jumbo)

- 400 ml kokosmelk of 3 zakjes kokoscreme

- 500 a 750 ml gekookt water

- Soja saus

 

Bereidingswijze

1. Snijd de tofu in blokjes en bak deze in een koekenpan. Kruid naar smaak en zodra de blokjes gebruind zijn kan je het vuur uitzetten. 

2. Doe wat (kokos) olie in een pan en laat dit smelten. Voeg daarna het zakje curry toe en laat dit even koken.

3. Voeg de kokosmelk/-creme toe aan de curry en laat dit ook weer even koken.

4. Maak ondertussen een pan gereed waar je de glass noodles kan klaarmaken volgens gebruiksaanwijzing. 

5. Zorg dat je de 1 1/2 blokjes groente bouilon hebt gemixt met het kokend water. Zodra het kokos curry mengsel kookt voeg je de bouillon sap toe en de tofu en laat je dit ongeveer 15 minuten zachtjes doorkoken. Vergeet tussendoor niet te roeren. 

6. Bak in de pan, waarin je de tofu gebakken hebt, de wokgroente volgens gebruiksaanwijzing en doe er wat soja saus bij smaak bij. 

7. Ondertussen zijn de noodles klaar en kan je deze afgieten en snijd je als laatste de bosui in plakjes. 

8. Zodra de currysoep klaar is kan je beginnen met het klaarmaken van je avondeten. Pak een grote komen en voeg wat currysoep naar keuze toe. Top met wat noodles, Cambodjaanse wokgroente en als laatste de bosui. Nu hoef je nog maar één ding te doen: AANVALLEN!

 

HEB JIJ DEZE KANJER GEMAAKT? MAAK EEN FOTO EN STUUR DIE NAAR MIJ OP.