APPEL NOTEN HAVERMOUT

Ik moet iets bekennen, want er viel mij iets op. En dit viel mij pas op tijdens het online zetten van mijn eerste vegan ontbijt recepten. Als ik dit niet had gedaan, was ik er ook niet zo 1-2-3 achter gekomen. Wat mij opviel is namelijk het volgende: in mijn ontbijtjes is er eigenlijk geen een ontbijtje zonder chocolade... Ik ben echt verslaafd aan chocolade, maar dit betekend natuurlijk niet dat andere mensen hier ook verslaafd aan zijn. Ik ken zelfs mensen die chocolade helemaal niet lekker vinden! Nou, dan heb je wat aan mijn ontbijtjes... Ik ben een echte zoetekauw, maar dit kan ook zonder chocolade. Daarom ga ik deze week, de week van 27 mei 2019 , proberen om geen chocolade toe te voegen aan mijn ontbijtjes. Dus even wat vernieuwing, even een uitdaging, maar dan komen er misschien ook wel nieuwe ontbijt ideeën. You never know. Daarom vandaag een lekker warm havermout ontbijtje, zonder chocolade. Echt waar!

Ingrediënten

- 50 gram havermout

- 150 ml plantaardige melk. Ik gebruikte kokosmelk

- 1/2 appel

- Een handje noten (of meer)

- 10 a 15 gram rozijnen

- Een flinke snuf kaneel

 

Bereidingswijze

1. Weeg 50 gram havermout af in je steelpannetje en voeg daarna de 150 ml melk toe.

2. Snijd de appel in blokjes, mag met of zonder schil, en voeg deze blokjes toe aan het melk-havermout mengsel.

3. Zodra het mengsel kookt voeg je de noten, de rozijnen en de kaneel toe en laat je het 5 minuten doorkoken. 

4. Na ongeveer 5 minuten heb je een lekker dik mengsel en kan je dit in je kommetje stoppen. Top met de andere helft van je appel, meer noten, agave siroop, kaneel etc. en geniet van je ontbijtje!

 

HEB JIJ NOU ECHT DIT ONTBIJT, ZONDER CHOCOLADE GEMAAKT? IK KAN NIET WACHTEN TOT IK DAT VOORBIJ ZIE KOMEN.