CHOCO BROWNIE PANCAKES

Mij mag je altijd wakker maken voor iets waar chocolade in zit. Chocolate Chip cookies, een stukje chocolade, chocoladepasta op brood en ga zo maar door. Toen ik aan het experimenteren was naar een lekker vegan pannenkoek beslag kon ik het niet laten om er een brownie versie van te maken. Cacao poeder en chocolade stukjes. Zo is die nog wat smeuïger en nog meer chocoladerder.

Ingrediënten
- 50 gram meel naar keuze, ik gebruikte speltmeel

- 20 gram chiazaad

- 150 ml plantaardige melk, ik gebruikte kokosmelk

- 5 gram cacaopoeder

- 5 a 10 gram 85% pure chocolade

- 2 tl bakpoeder

- Agave siroop naar keuze

 

Tip: wil je meer protein? Voeg dan (plantaardige) eiwitpoeder toe.

 

Bereidingswijze

1. Voeg de plantaardige melk en de chiazaad samen in een kom en laat dit even rusten

2. Voeg het meel, de cacaopoeder en de bakpoeder samen en mix dit door elkaar heen

3. Als het melk en chiazaad mengsel wat dikker is geworden voeg je dit toe aan het meel mengsel

4. Voeg agave siroop naar keuze toe en hak de chocolade in stukjes

5. Voeg de gehakte chocolade als laatste toe en meng alles nu samen

6. Verwarm wat (kokos)olie in een koekenpan en bakken maar!

7. Top met wat fruit, meer agave siroop, yoghurt, meer chocolade bedenk maar en maak er een feestje van!

 

LIGGEN DEZE SMEUÏGE BROWNIE PANCAKES OP JE BORD DEZE OCHTEN? VERGEET DAN NIET OM ER EEN FOTO VAN TE MAKEN EN OM MIJ TE TAGGEN!