CHOCOLADE - BANAAN SMOOTHIE BOWL

Chocolade is heaven, dat is al wel duidelijk. Maar dit is mijn echte guilty pleasure. Dit is een ontbijtje die ik elke dag wel zou kunnen eten. Zo makkelijk, zo voedzaam en zo vullend. Echt heilig. Ik kwam op dit idee toen ik ergens een keer een chocolade bowl voorbij zag komen. Ik kon niet wachten om deze te veranderen in de vegan versie en hem om te toveren tot de beste versie voor bij, dus ook voor jullie. Bereid je maar alvast voor op het lekkerste ontbijtje ever!

LET OP: word niet kriegelig dat er geen hoeveelheden bij staan. Dit mag je zelf invullen. 

Ingrediënten

- 1 bevroren banaan. 

- Kokos melk

- Alpro yoghurt

- Cacaopoeder

- Soja eiwitpoeder

- 20 a 30 gram havermout*

- Agavesiroop

 

*Havermout is optioneel om toe te voegen.

 

WAAROM GEEN HOEVEELHEDEN?!

Hier heb ik maar één belangrijke reden voor: dit is het enige recept waarbij ik de weegschaal nauwelijks tot niet gebruikt. De ene keer heb ik zin in een iets meer dikkere smoothiebowl en de dag daarna wat meer in een iets minder dikkere. En weer een andere dag wil ik hem minder zoet en ga zo maar door. Belangrijk is dat je weet welke ingrediënten je gebruikt bij het recept en daarna is het aan jullie om er achter te komen wat jullie favoriet is! 

 

Bereidingswijze

1. Snijd de banaan de dag ervoor in plakjes en doe deze in de vriezer.

2. Stop de bevroren banaan, de kokosmelk en alpro yoghurt (hoeveelheid naar keuze) in de blender en meng dit goed samen.

3. Voeg vervolgens de cacaopoeder, het eiwitpoeder en de *havermout* toe. Zorg dat het mengsel een beetje dik blijft. 

4. Nu kan het zijn dat je wat meer kokosmelk of wat yoghurt moet toevoegen, omdat het mengsel te dik is. Doe dit ook lekker!

5. Maak als laatste de smoothiebowl zo zoet al je wil en voeg wat agave siroop toe. Top naar keuze en geniet!

 

Maak je dit ontbijtje? Tag mij dan even. Het is altijd leuk om de ontbijtjes van andere mensen te zien.