CHOCOLADE HAVERMOUT

Soms is het goed om je iets minder te focussen op wat je denkt dat je lekker vindt, maar je meer te focussen op oude of nieuwe recepten. Daarom begon ik sinds maanden, misschien wel jaren, weer eens met een bakje warme havermout. Ik was ook gewoon oprecht vergeten hoe lekker dit was. Tijdens de hikeweek in de Pyreneeën, meivakantie 2019, droeg je je eten voor de hele week met je mee, in je backpack. Als ontbijt had ik 2 soorten ontbijt zakjes gemaakt: het ene zakje met havermout, crusli, kaneel, rozijnen, noten en soja melkpoeder en het andere zakje met havermout, crusli, stukjes pure chocolade, noten en soja melkpoeder. Het was de bedoeling dat je ontbijt ongeveer een kleine 1000 calorieën zou bevatten. Nu kan je denken :'1000! Dat is echt mokertjes veel!' Ja, dat is het ook. Maar als je de hele dag aan het hiken bent door de bergen moet je ook veel eten, anders krijg je tekorten en dat wil je niet in de middle of nowhere. Even weer terug naar de rode draad: daar kwam ik er weer achter hoe lekker ik die ontbijtjes vond. Het ontbijt zonder chocolade at ik warm en die met chocolade koud, zodat je ook echt chocoladestukjes had in je ontbijt. Daarom wilde ik zo snel mogelijk weer eens een warm havermout ontbijtje maken en wat blijft het ook lekker en simpel. 

Ingrediënten

- 50 gram havermout

- 1 banaan

- Een handje noten (of meer)

- 5 gram cacaopoeder

- 150 ml plantaardige melk, ik gebruikte kokosmelk

- 20 a 30 gram soja eiwitpoeder*

- Agave siroop

*Kan ook zonder, dan kan de verhouding met melk wel veranderen.

 

Bereidingswijze

1. Weeg 50 gram havermout af in je steelpannetje.

2. Prak 1/2 van je banaan door de havermout heen en voeg de 150 ml plantaardige melk toe.

3. Voeg het soja eiwitpoeder toe en wacht tot het goedje kookt.

Het verschilt per persoon heel erg wat die lekker vindt qua warme havermout. Dus wil je het meer als een soepje? Voeg dan meer melk toe en wil je het meer als een bite? Voeg dan wat minder toe. 

4. Als het kookt voeg je noten en het cacaopoeder toe. Roer je het goed door en proef je of het smaakt naar wat je wil.

5. Moet die wat zoeter voeg dan de agave siroop naar keuze toe. 

6. Top de havermout met de andere helft van je banaan, wat meer noten of iets anders en enjoy!

 

HEB JE DIT RECEPT GEMAAKT? TWIJFEL DAN NIET EN TAG MIJ ERIN. HET IS ALTIJD ZO LEUK OM GEMAAKTE ONTBIJTJES TE ZIEN.